Per acabar l’any 2010 Espai Garum presenta l’exposició Pos-Pòsit del ceramista i escultor Carles Vives.
Són dues peces on l’autor reprèn una tècnica que va estar experimentat fa anys. Partint de la base que qualsevol persona relaciona la ceràmica amb una peça de fang modelada i posteriorment endurida per mitjà de calor, Vives ens sorprèn treballant la porcellana però, no com un objecte tridimensional, sinó com un material texturitzat que estès sobre una base, en aquest cas cartró, li permet intervenir en un estadi intermedi entre la pintura i l’escultura.
En aquestes obres Carles Vives ens mostra la seva faceta més experimental, amb textures i relleus on la llum juga un paper protagonista, creant ritmes que ens traslladen a la visió primigènia de la terra.

Pos-Pòsit (texte del autor)
Després de tant de temps en un sol lloc, sota aquella llum i respirant aquell aire que de vegades era ple i d’altres buit, ara ja no ho sé i tampoc no importa.
Amuntegant una mica de tot, però a la fi moltes sensacions viscudes, experiències de tota mena, i aquest pas del temps que ho impregna i embolcalla tot, dóna una pàtina o millor encara, deixa un pòsit.
Aquest pòsit de terres damunt de cartrons, com a tinta sobre paper que escriu per narrar, explicar, fer-se entendre a través de l’escriptura o del gest, de l’empremta del senyal o simplement recollir i observar tot allò que resta després que la mà hagi interpretat l’inconscient i hi deixi tot allò que difícilment sabem dir.

Espai Garum 44

Pos-Pòsit

de Carles Vives

Inauguració:

diumenge 19 de desembre a les 12h