Aquest mes de novembre la pintora Begonya Hernàndez ens proposa en Espai Garum un viatge al centre a través de Centrum, una sèrie de pintures que tenen com origen el centre: el centre del quadre, el centre de l’univers, el centre d’un mateix. Expressen estats d’ànim, emocions. No es tracta de pintures simbòliques o conceptuals sinó d’imatges interiors que a través de la pintura es materialitzen en formes, colors, textures i transparències. Imatges que sorgeixen sense raonament, sense qüestionar-les. Cal entendre-les com a finestres, com a punts de partida d’un món interior que cerquen l’equilibri i el benestar, com a punts expansius que connecten l’interior amb l’exterior a través de la pintura. Són, en definitiva, un procés de meditació en si mateix.
S’utilitzen colors de la gamma càlida, amb el daurat com a protagonista. S’introdueixen subtilment alguns colors freds: blaus i verds. Es treballa amb format horitzontal i de 41x33cm. Materials com pa d’or, acrílics, tinta xinesa, betum de Judea, làtex, làmines de cel·lulosa, paper d’arròs i llavors de plantes són la base d’una tècnica mixta, rica en textures.
El quadre es construeix a partir d’una successió de capes i de transparències, de dins cap a fora, del centre cap a l’exterior, seguint el batec creatiu de l’artista.

Espai Garum 43

Centrum

de Begonya Hernàndez

Inauguració:

diumenge 7 de novembre a les 12h