Avui diumenge 11 d’abril a les 12h s’ha inaugurat a l’Espai Garum, la exposició NU-ATS, del fotògraf Joan Puigdemont «Putxy». Són dotze fotografies en blanc i negre sobre paper baritat que expressen l’ideari creatiu d’un autor que, prenent a la dona com a tema, ens descobreix enquadraments i composicions en constant equilibri.

La sèrie NU-ATS porta a l’extrem el moment decisiu en què la complicitat de la model, la il luminació amb un sol punt de llum i la tensió d’un cos al límit es transforma, a través de la composició i d’una gamma infinita de grisos, en imatges belles. Imatges on tot està al seu lloc: una corda que envolta i dóna suport a la model, i un cos femení amb uns músculs en tensió que anticipen formes que, modulades per la llum, ens rebel.len contrastos accentuats davant l’aspror de la corda.

Putxy, gran dominador de la llum, aconsegueix la millor matèria primera durant les sessions amb la model, que posteriorment processa al laboratori fins a aconseguir aquelles imatges úniques que ens parlen de bellesa, equilibri, força, fins i tot moviment, des de la seva extraordinària quietud.

Durant la inauguració, les persones assistents van poder conversar amb l’autor, que va comentar la seva trajectòria com a fotògraf i els seus processos creatius, així com, la seva faceta de coordinador de la Mostra Internacional de Gent Jove, OLOT-FOTOGRAFIA, que se celebra tots el mesos d ‘agost dels anys parells, a la ciutat d’Olot, càrrec que ostenta des de 2001.