Avui diumenge 6 d’octubre Espai Garum, la galeria d’art més petita del món, a inaugurar l’exposició «UP!» del fotògraf Joan Puigdemont «Putxy».

UP!

Fotografia sobre paper de cotó emulsionat
Exposició del 6 al 27 d’octubre.
ESPAI GARUM 2 (Anselm Clavé, 6. 08186 Lliçà d’Amunt)

A les 12h es treia el paper que ocultava l’exposició i es descobria una col·lecció de 15 fotografies de 30×30 cm. (tiratge únic) positivades per l’autor sobre paper de cotó amb emulsió fotogràfica que segueixen la línia creativa que Puigdemont utilitza des de fa anys: el nu femení com a font d’inspiració i la fotografia fotoquímica com a tècnica de treball.


Joan Puigdemont és un apassionat de la muntanya i fa anys va practicar l’escalada. Com a fotògraf de nu sempre havia tingut en ment fer una sèrie com la que presenta aquest octubre a l’Espai Garum, aquesta sèrie sorgeix de la unió de la muntanya, l’escalada i la fotografia, i permet a l’autor mostrar el vincle íntim que neix entre la roca i les mans de l’escalador en entrar en contacte, a través de la fredor i l’abrupte de la roca, que s’oposa i es complementa, a la calidesa i la fragilitat de les mans nues.
El resultat és un homenatge a aquelles persones que senten alguna cosa molt especial a arribar al cim en contacte amb la terra i la pedra.
Després de la presentació i, com a novetat a l’Espai Garum, vam procedir al sorteig entre els assistents, d’una obra cedida per l’autor. La guanyadora ha estat l’Anna Codina que, des d’ara es la feliç propietària d’una fotografia de tiratge únic de la sèrie «UP!». Aquest sorteig ha tingut molta acceptació entre els assistents i a partir d’ara serà un al·licient més en les inauguracions d’Espai Garum.
L’inauguració va continuar durant més d’una hora, en què es va seguir parlant sobre fotografia, art, estètica i, sobretot, vivint en directe una nova experiència d’Espai Garum.
Joan Puigdemont «Putxy» davant de la seva exposició «UP!» a l’Espai Garum
Màrius Gómez i Joan Puigdemont «Putxy» inauguren l’exposició «UP!» a l’Espai Garum
Exposició «UP!» de Joan Puigdemont «Putxy» a l’Espai Garum
Assistents a l’inauguració de l’exposició «UP!» de Joan Puigdemont «Putxy»
Anna Codina, guanyadora de la fotografia «UP!» cedida per Joan Puigdemont «Putxy»