Ahir dissabte 11 d’abril, en Foto Feel vam fer el primer taller de «Fotografia de viatges per als que no tenen ni idea de fotografia».

A les 16h ens vam reunir a la sala d’Espai Garum i vam començar parlant de teoria sobre la preparació fotogràfica del nostre viatge i, a les 17h ja estàvem a Caldes de Montbui per iniciar les pràctiques fotogràfiques a través de deu exercicis, que ens van servir com a exemple de diverses situacions que podem trobar en els nostres viatges.

En el marc incomparable de Caldas iniciem el recorregut practicant la profunditat de camp amb l’església al fons; seguim fotografiant els horts al costat de la Riera de Caldes mentre practicàvem la composició; seguim recorrent el curs de la Riera i experimentem com canvia una fotografia quan emmarquem el motiu amb algun element arquitectònic o vegetal; seguidament arribem al Museu Thermalia i, allà, vam veure com es modifica la perspectiva ajustant el zoom a diferents distàncies focals; a la mateixa plaça, ens plantegem mostrar la Font del Lleó a través de tres fotografies, creant un discurs narratiu; seguim fins a l’església i ens enfrontem al repte de fotografiar-la des del tot fins al detall; i finalment, ens dirigim al carrer Major per provar com afecta la velocitat d’obturació al moviment lateral dels vehicles. Per acabar, ens asseiem a la terrassa de El Divino on vam degustar una canya i comentem els diferents aspectes, dubtes i preguntes que ens va deparar la tarda.

El temps va acompanyar, encara que al final el cel es va ennuvolar una mica, però penso que aquest primer taller va estar bé i les nostres fotografies seran millors en el proper viatge que fem. Al final es va convocar als participants a realitzar una nova trobada a Espai Garum per analitzar les fotografies que van realitzar i aclarir dubtes que hagin pogut sorgir.

El proper Taller de «Fotografia de viatges per als que no tenen ni idea de fotografia» ho farem al juny, i així, anar preparant les vacances d’estiu.

Més Informació: www.fotofeel.cat

fotofeel viatges 1 caldes 1 fotofeel viatges 1 caldes 2