Avui a les 12h Enric Serrano ha inaugurat «Destructures» , l’exposició nº 56 de l’Espai Garum, la galeria d’art més petita del món.

El públic assitent ha pogut veure de primera mà les nou fotografies virades que formen la serie en la que Serrano ens parla de destrucció i de bellesa, de passat i de futur, i de silenci, i de llum… i, sobretot, de la seva particular visió de la creació fotogràfica.

«Un dia vas passejant i et trobes que allà a on hi havia una fàbrica de cop i volta ja només hi ha una pila de runes caòtiques i mal posades, però dins d’aquell desordre hi ha alguna cosa que m’atrau, a la fressa frenètica de les màquines la substitueix un silenci apaivagador, els murs foscos enderrocats donen pas a una llum quasi insolent de tant alegre, les plaques del sostre penjant en un difícil equilibri que malgrat ser estàtic està ple de moviment.
Tot plegat m’atrau i no puc passar de llarg, trec la càmera i començo a fer fotografies en blanc i negre, com feia llavors i com encara ara m’agrada fer, amb blanc i negre clàssic, de rodet.
Una vegada positivades i revelades el resultat amb satisfà, però no m’acaba de transmetre el que sentia en el moment quasi màgic en que vaig fer les fotografies. Moments fugissers que no es deixant atrapar. Blau, era un moment blau.
Les vaig virar en blau i els hi vaig donar un nom: DESTRUCTURES
Aquell solar que es coneix com Can Pateu, que és com popularment es deia la fàbrica, torna a estar estructurat. Ara hi ha un piló de pisos alineats i ben posats, uns pocs estan habitats i als altres, la majoria, llueixen un cartell que diu: Es ven i hi ha un número de telèfon.»

Les fotografies estan fetes amb una càmera NIKON F 80, amb rodet ILFORD DELTA 400, revelat amb T-MAX de KODAK , positivades amb paper ILFORD i virades amb BLAUTONNER de Tetenal, tot un clàssic.

Destructures
Fotografies d’Enric Serrano
Fins el 27 d’abril a l’Espai garum