Fotografia per als que no tenen ni idea de Fotografia

Tallers Fotografia

Tallers de fotografia per als que no tenen ni idea de fotografia

Si alguna vegada has fet una fotografia i t'has dit "Wow! quina foto més xula!", i poc després has fet una altra i al veure-la has pensat "si he fet el mateix, per què aquesta és un xurro?... Enhorabona! tu no tens ni idea de fotografia!

Però, no et preocupis, tens creativitat, i el més fàcil és aprendre com funciona la teva càmera fotogràfica o el teu mòbil, i per això a l'Espai Garum hem creat tallers de fotografia per als que no tenen ni idea de fotografia i en només tres hores t'explicarem el més bàsic perquè comencis a sentir la fotografia.

Tranquil, no t’inundarem amb tecnicismes, ni amb presentacions plenes de gràfiques i dades. Et parlarem de com mesurar la llum; també, de com entra aquesta llum i, del temps que aquesta llum està entrant en la teva càmera. A més, t'explicarem per què el mode Manual ja no el fan servir ni els professionals o, per què gairebé sempre la composició és la clau.

Resumint, una vegada que sàpigues com funciona la teva càmera o el teu mòbil, oblida't d'ells..., i dedica tota la teva atenció a mirar i, sobretot, a veure. No et podem garantir que totes les teves fotos siguin xules però segur que no tindràs tants xurros.

Apassiona't i en 3 hores començaràs a sentir la fotografia, vens?

Els tallers es fan a l'Espai Garum en dissabte al matí de 10 a 13h

Qui pot participar?

Qualsevol persona major de 14 anys amb una ment oberta que vulgui aprendre com funciona la seva càmera o el seu mòbil, en grups reduïts, de 4 a 8 persones (amb inscripció prèvia).  Et ve de gust?

Qué farem al taller amb càmera Digital? 1 hora de teoria i 2 hores de pràctica

1- Una mica d'història de la fotografia.
2- Els tipus de càmeres i com és la de cada participant.
3- Tipus de lents.
4- Com funciona una càmera i els seus elements més importants: la sensibilitat ISO, la velocitat d'obturació i l'obertura de diafragma.
5- Els modes d'exposició: A, P, Av, Tv, M...
6- Composició i creativitat. Profunditat de camp.
7- Sortida pel centre històric de Lliçà d'Amunt practicant amb el mòbil.
8- Trucs per treure més partit a la nostra càmera.

Qué farem al taller amb Mòbil? 1 hora de teoria i 2 hores de pràctica

1- Una mica d'història de la fotografia.
2- Els tipus de mòbils i com és la de cada participant.
3- Diferencies entre una càmera tradicional i la càmera del mòbil.
4- Com la càmera del mòbil i els seus elements més importants: la sensibilitat ISO, la velocitat d'obturació i l'obertura de diafragma.
5- Composició i creativitat. Profunditat de camp.
6- Sortida pel centre històric de Lliçà d'Amunt practicant amb el mòbil.
7- Trucs per treure més partit al nostre mòbil.

Tot el que necessites per participar-hi en els tallers és:

  • Ganes d’aprendre. Per gaudir de la fotografia sempre hem d’anar amb les butxaques plenes de ganes.

  • Una càmera o un mòbil amb càmera. Qualsevol et servirà. Digital o analògica; rèflex o compacta; amb telèfon, de fusta o, de l’avi. És molt important que portis el manual de la teva càmera per si hem de consultar alguna cosa concreta.


Tallers impartits per Màrius Gómez. Fotògraf, dissenyador gràfic i divulgador cultural. Especialitzat en fotografia de retrat, paisatge i interiorisme. Treballa professionalment per a empreses i institucions. En 2007 va crear l'Espai Garum, la galeria d'art més petita del món, on ha organitzat més de cent exposicions durant deu anys. La seva obra fotogràfica personal s'ha mostrat en més de 50 exposicions.