Fotografia per als que no tenen ni idea de Fotografia

Tallers Fotografia

Tallers de fotografia per als que no tenen ni idea de fotografia

Si alguna vegada has fet una fotografia i t'has dit "Wow! que foto més xula!", i poc després has fet una altra i al veure-la has pensat "si he fet el mateix, per què aquesta és un xurro?... Enhorabona! tu no tens ni idea de fotografia! I, això, és molt bo, ja que demostra que ets una persona amb creativitat però l'únic que et falta és tenir una mica d'idea sobre fotografia.

Però, no et preocupis, tenir creativitat és el més difícil i tu, tens creativitat, i el més fàcil és aprendre com funciona la teva càmera fotogràfica, a més d'una mica de composició i quatre nocions sobre quan i com disparar..., i per això a Espai Garum hem creat tallers de fotografia per als que no tenen ni idea de fotografia i en només tres hores t'explicarem el més bàsic perquè comencis a sentir la fotografia.

Tranquil, no t’inundarem amb tecnicismes, ni amb presentacions plenes de gràfiques i dades. Et parlarem de com mesurar la llum; també, de com entra aquesta llum i, del temps que aquesta llum està entrant en la teva càmera. A més, t'explicarem per què el mode Manual ja no el fan servir ni els professionals o, per què gairebé sempre la composició és la clau. A més, mirarem com són els objectius de la càmera i veurem que el flaix no és tan complicat.

Resumint, una vegada que sàpigues com funciona la teva càmera, oblida't d'ella..., i dedica tota la teva atenció a mirar i, sobretot, a veure. No et podem garantir que totes les teves fotos siguin xules però segur que no tindràs tants xurros.

Apassiona't i en 3 hores començaràs a sentir la fotografia, vens?

Els tallers es fan a l'Espai Garum en dissabte al matí de 10 a 13h

Qui pot participar?

Qualsevol persona major de 15 anys amb una ment oberta que vulgui aprendre com funciona la seva càmera, en grups reduïts, de 4 a 8 persones (amb inscripció prèvia).  Et ve de gust?

De qué parlarem?

1- Una mica d'història de la fotografia.
2- Els tipus de càmeres i com és la de cada participant.
3- Tipus de lents.
4- Com funciona una càmera i els seus elements més importants: la sensibilitat ISO, la velocitat d'obturació i l'obertura de diafragma.
5- Els modes d'exposició: A, P, Av, Tv, M...
6- Composició i creativitat. Profunditat de camp.
7- Altres elements: Flaix, tripode, bossa, etc
8- Trucs per treure més partit a la nostra càmera.

Tot el que necessites per participar-hi en els tallers és:

  • Ganes d’aprendre. Per gaudir de la fotografia sempre hem d’anar amb les butxaques plenes de ganes.

  • Una càmera. Qualsevol et servirà. Digital o analògica; rèflex o compacta; amb telèfon, de fusta o, de l’avi. És molt important que portis el manual de la teva càmera per si hem de consultar alguna cosa concreta.


Tallers impartits per Màrius Gómez. Fotògraf, dissenyador gràfic i divulgador cultural. Especialitzat en fotografia de retrat, paisatge i interiorisme. Treballa professionalment per a empreses i institucions. En 2007 va crear l'Espai Garum, la galeria d'art més petita del món, on ha organitzat més de cent exposicions durant deu anys. La seva obra fotogràfica personal s'ha mostrat en més de 50 exposicions.