La realitat comercial de Granollers està condicionada per la realitat econòmica, la personalitat de la ciutat, i per l’oferta i la demanda. Això fa que l’espai de venda sigui un element en constant evolució que neix, viu i mor deixant un rastre que a poc a poc desapareix per renéixer com un au fènix.

En els darrers anys l’ampliació de la zona de vianants del centre de la ciutat i la consolidació de la presència d’establiments especialitzats i franquiciats de d’ensenyes reconegudes, s’entreveuen com a principals motius d’un major atractiu de la ciutat per anar-hi a comprar. Això ha provocat que el centre de la ciutat esdevingui un veritable centre comercial a l’aire lliure.

En plena recuperació de la crisi creada per la bombolla constructora, l’especulació urbanística al centre de la ciutat s’ha convertit en una cosa habitual. Els antics comerços no poden suportar la pressió i cedeixen davant les grans companyies, marques que volen imposar el seu poder econòmic.

Tot s’hi val. Requalificar i construir, o posar al mercat qualsevol cosa, per infumable que sigui, a un preu exorbitant. Tot això mentre el mercat aguanti.

TANCAT és el punt de partida perquè set artistes desenvolupin diverses formes d’aproximació i reflexionin sobre aquesta idea provocant, alhora, la reflexió de l’espectador quan observa, mira i interactua amb unes obres que busquen ser testimonis d’una realitat canviant que ens parla del pas del temps.