Mailchimp niño autonomo

Set coses que fan que un inspector d’hisenda es parteixi de riure.

Si ets autònom i/o artista ja saps que has de presentar cada tres mesos els números de la teva activitat empresarial. Una cosa és deduir l’electricitat, el vehicle o el telèfon, i una altra cosa és intentar deduir dinars de 20 persones a l’estiu i a la platja.

Aquí et comento aquelles set coses que pensem que són òbvies però que fan partir-se de riure als teus amics els inspectors d’hisenda i que els impulsen a voler veure més a fons la teva activitat com a empresari.

No ho facis mai. Segur que t’enxampen.

1- MASSA TIQUETS, resulta que tens poques factures però tens molts tiquets de restaurants, aparcaments, compres de material d’oficina. Però resulta que els tiquets no valen. Són necessàries factures al teu nom on consti el teu CIF o NIF, ja veus, no cal que guardis els tiquets.

2- MASSA FACTURES, tens moltes factures al teu nom i ben detallades: què, qui, com, i amb el CIF corresponent. Però resulta que els teus ingressos mensuals són de 4.000 euros, i les despeses corrents són de 3.999 euros: això és molt sospitós, ¿com pots viure amb un euro?.

3- FACTURES EN PDF. tens moltes factures rebudes per correu electrònic en format pdf. Però resulta que hisenda no accepta pdf per factures. Només accepta documents electrònics autenticats amb una signatura electrònica basada en un certificat digital reconegut. Interessant oi?

4- MENJARS. No intentis desgravar menjars que no tinguin a veure directament amb la teva activitat professional. Sí que es poden desgravar els àpats per motiu de treball com visites a clients, menjars en viatges o invitacions protocol·làries, però els àpats en diumenge, o en vacances, ni ho intentis !.

5- COTXE D’EMPRESA. Si no et dediques al transport, tindrás de demostrar que fas servir el cotxe en el teu treball, i així, poder deduir el 100% de les despeses en benzina, reparacions, oli …, si no és així, no cola, company.

6- RETOLACIÓ EN EL VEHICLE. Has posat el cotxe a nom de l’empresa, i a més, ho has retolat xulíssim amb el nom. Per deduir les despeses hauràs de tenir correus electrònics que demostrin que vas viatjar amb el cotxe per algun negoci amb un client o proveïdor. Factures de menjars o d’aparcaments que demostrin que vas ser. No cola aquell viatge per la Toscana a l’agost.

7- CAP DE SETMANA. No intentis, ni boig, desgravar menjars i hotels a els caps de setmana, sobretot si el teu treball no justifica treballar en cap de setmana.

Bé, ja veus que hisenda som tots i ara que saps el que fa riure als inspectors, la decisió de convertir-te en humorista és teva. Sempre es millor veure art i viure més.