Cada any Lliçà d’Amunt celebra la seva Festa Major al setembre. Aquest any tan singular que estem vivint, des d’Espai Garum també organitzem la nostra particular festa major, que hem anomenat «Festa Major Covidenca de Lliçà d’Amunt 2020» la celebrarem del 10 al 13 de setembre amb algunes activitats que pensem seran interessants pel públic en general i pels amants de la cultura i l’art en particular.
Com ja saps, Espai Garum (Galeria d’Art i Espai de Creació) no rep subvencions i les nostres activitats les realitzem a pulmó, amb els nostres propis recursos, que són limitats, mooolt limitats. Això no treu que la nostra imaginació sigui infinita, i que des de la llibertat creativa més absoluta, ens permeti proposar i organitzar activitats que, normalment, no deixen indiferent.
La programació és petita, però innovadora, i es respectaran totes les mesures que obliga la llei i que aconsella el sentit comú, per evitar contagis de qualsevol tipus: que corri l’aire entre les persones, no tocar a ningú, res de botellons, ús de mascaretes (homologades i, si pot ser, que siguin boniques ;-)), els guants no són obligatoris però no està de més portar un parell a la butxaca. Per a les activitats a l´exterior es recomana portar alguna cosa al cap, líquid per hidratar i crema solar.
Dijous 10. 19:30h
Premi “La Xemeneia de Ca l’Oliveres”
On: la lectura del veredicte i lliurament del Premi es realitzarà a la cantonada dels carrers Castelló de la Plana i Folch i Torres de Lliçà d’Amunt (davant de la Biblioteca Ca l’Oliveres)
Espai Garum convoca el premi anual «La Xemeneia de Ca l’Oliveres» amb l’objectiu de valorar l’excel·lència de persones, col·lectius i institucions que han realitzat activitats i/o accions a favor que Lliçà d’Amunt sigui un poble estetica i urbanísticament més bell, accessible i habitable. Un poble on realment valgui la pena viure.
Lliçà d’Amunt, per la seva història recent, és un poble presoner de l’especulació urbanística que, des dels anys seixanta, ha creat 17 urbanitzacions amb més de 20.000 parcel·les (bona part d’elles construïdes).
Malgrat tot això a Lliçà es poden veure destacables exemples de com el poble pot ser atractiu i digne de enorgullir-se de viure-hi. D’entre tots aquests exemples, aquest any 2020 s’escollirà un, que serà mereixedor d’el Premi «La Xemeneia de Ca l’Oliveres» en aquesta primera edició.
Aquest premi és de reconeixement a la feina ben feta i no té dotació econòmica. El guanyador rebrà un trofeu exclusiu creat especialment, i que simbolitza l’excel·lència de les accions que fan d’aquest poble quelcom únic al Vallès Oriental.
Divendres 11. 20:00h. Inauguració.
Exposició fotogràfica “Ca l’Oliveres, 2003-2020”
Selecció de 42 fotografies en color que mostren la singular masia de Ca l’Oliveres abans, durant i després de la seva transformació en biblioteca. Autor: Màrius Gómez
On: Espai Garum, Anselm Clavé, 6. Lliçà d’Amunt.
Dissabte 12, de 10:00 a 12:30h
Del parc de la Felicitat a Ca l’OLiveres
Punt de trobada: Parc de la Felicitat (al costat de Esclat). Lliçà d’Amunt.
Descobrirem per què aquest lloc es important per entendre la historia de Ca l’Oliveres, seguirem per Paissos Catalans fins la biblioteca, on comentarem una mica sobre la seva historia. De tornada anirem a l’Espai Garum on gaudirem de la exposició de 42 fotografies que mostren Ca l’Oliveres des de 2003 fins 2020.
Diumenge 13, d’11:00 a 12:00h
Fotografia sense càmera. Demostració de com fer CIANOTIPS creatius
On: Espai Garum, Anselm Clavé, 6. Lliçà d’Amunt.
Inspira’t amb una demostració de com fer fotografia sense càmera. Mantenir-te creatiu i fer fotografies ha estat un desafiament aquests últims mesos. Vine i deixa’t inspirar per fer cianotips creatius.
Veuràs com és prepara el paper sensible, com és treballa i és fa l’exposició i, finalment, com és revela. L’autor mostrarà diversos treballs acabats i hi haura temps per preguntar i comentar.
Activitat GRATUÏTA per a 8 persones (majors de 16 anys).