Per començar la nova temporada d’Espai Garum, l’artista Glòria Giménez ens sorprèn amb la seva particular visió de l’art
Col·lecció particular, 2004 – 2010 és una peça formada per fotografies de fragments de pintures que formen part de la història de l’art, des de l’època romana a principis del segle XX.
Aquests fragments tenen la peculiaritat de ser rostres de persones que el pintor ha volgut mostrar mirant l’espectador, dirigint directament la mirada a la persona que contempla la pintura, i per tant, ara, amb la nova relectura, han estat fotografiats mirant als nous espectadors.
Un joc de mirades que queda despullat de contingut, ja que se centra només en el rostre, sense aportar informació sobre l’època ni la peça, i que juga amb la repetició com si es tractés d’un mosaic de rostres.
Els retrats, col·locats sense un ordre establert, se situen en una quadrícula de tres dimensions que busca individualitzar cada imatge. La homogeneïtat del format, el nombre d’imatges i el fet que estiguin fora de context provoca confusió a l’hora de reconèixer el quadre original i alhora fa difícil l’intent de trobar la repetició d’un mateix model.
L’exposició Col·lecció particular, 2004 – 2010 de Glòria Giménez s’inaugura el diumenge 5 de setembre a les 12h i estarà exposada fins al dia 1 d’octubre de 2010.