El grup «Lliçà d’Amunt, un poble per veure» , amb el suport de Espai Garum, convoca el premi anual «La Xemeneia de Ca l’Oliveres» amb l’objectiu de valorar l’excel·lència de persones, col·lectius i institucions que han realitzat activitats i/o accions a favor que Lliçà d’Amunt sigui un poble estetica i urbanísticament més bell, accessible i habitable. Un poble on realment valgui la pena viure i veure.

Lliçà d’Amunt, per la seva història recent, és un poble presoner de l’especulació urbanística que, des dels anys seixanta, ha creat 17 urbanitzacions amb més de 20.000 parcel·les (bona part d’elles construïdes), així mateix, és presoner de la caòtica política urbanística per a la ubicació d’indústries i empreses en emplaçaments “singulars”.

Malgrat tot això a Lliçà es poden veure destacables exemples de com el poble pot ser atractiu i digne de enorgullir-se de viure-hi. D’entre tots aquests exemples, aquest any 2020s’escollirà un, que serà mereixedor d’el Premi «La Xemeneia de Ca l’Oliveres» en aquesta primera edició.

Aquest premi és de reconeixement a la feina ben feta i no té dotació econòmica. El guanyador rebrà un trofeu exclusiu creat especialment i que simbolitza l’excel·lència de les accions que fan d’aquest poble quelcom únic al Vallès Oriental.

La lectura d’el veredicte i lliurament del Premi es realitzarà durant la Festa Major Covidenca 2020 de Lliçà d’Amunt, divendres 11 de setembre a les 19h, a la cantonada dels carrers Castelló de la Plana i Folch i Torres de Lliçà d’Amunt (davant de la Biblioteca Ca l’Oliveres)