NY10S és una reflexió sobre New York i els seus habitants. La relació entre la vida quotidiana a Manhattan i l’omnipresència dels grans gratacels, representats pel World Trade Center (les Torres Bessones). Aquesta relació es va modificar en el mateix instant en què aquestes es van enfonsar l’11-S i adquireix una nova dimensió, creant un abans i un després.
L’exposició consta de dues àrees diferenciades, però interrelacionades entre elles. D’una banda la sèrie d’imatges amb persones que habitaven a New York un any abans del 11S. Són imatges directes que reflecteixen diferents estrats socials i que, amb un estil fotoperiodístic, ens apropen a la quotidianitat.
A l’altra banda, hi ha una zona central amb la presència física i conceptual de les torres, representades per dos elements verticals que suporten vuit imatges que mostren la puresa de línies dels edificis dissenyats per Minoru Yamasaki. Aquests elements es veuen reforçats en la seva base, per una zona fragmentada que reflecteix la iconografia utilitzada pel Empire City Subway (ECS) de Nova York, a l’hora de planificar moviments en el subsòl de la ciutat.

Les dues àrees es juxtaposen i ens conviden a múltiples lectures que sobrepassen l’àmbit estrictament fotogràfic.

Fotografies d’en Màrius Gómez
Basaltades 2011 -Jornades de Fotografia Contemporània-
Esglèsia Vella de Castellfollit de la Roca. Girona
Del 22 d’abril al 25 de juny de 2011
Inauguració: divendres 22 d’abril a les 19:30h